Vyöhyketerapia

foot-massage-2277450_640Koko kehon vyöhyketerapia eli refleksologia on hyvin vanha hoitomuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää terveyttä ja hoitaa erilaisia kehon häiriötiloja. Vyöhyketerapia perustuu  heijastealueiden käsittelyyn eri puolilla kehoa, esim. päässä, korvissa, käsissä, selässä, rintakehällä, säärissä ja jalkaterissä. Näitä heijasteita käsittelemällä voidaan vaikuttaa heijastetta vastaavaan elimeen. Tavoitteena on normalisoida kehon toimintoja antamalla sille alkukäsky, jolloin keho alkaa parantaa itseään. Refleksologisessa vyöhyketerapiassa käsitellään heijastealueita ja energiaratoja eri puolilta kehoa hieromalla tai painelemalla joko sormin tai erityisillä vyöhykepuikoilla.

Hoito on täysin turvallista ja sopii kaikenikäisille, koska se suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti. Hoitoa voidaan käyttää tuki – ja liikuntaelinvaivojen lisäksi jännitystilojen, stressin, paniikkihäiriöiden, hormonaalisten ongelmien, lapsettomuuden, aineenvaihduntaongelmien, nukkumisvaikeuksien sekä erilaisten kipu – ja särkytilojen hoitoon. Koska hoito annetaan heijastealueen kautta, voidaan esim. vammautunutta raajaa hoitaa vamma-alueen ulkopuolelta.

Vyöhyketerapia on hellävarainen ja luonnonmukainen hoitomuoto myös moniin lasten foot-1322428_1920ongelmiin, kuten vatsavaivat, infektiokierre, levottomuus, kastelu, kasvukivut. Erilaiset elämäntilanteet, kuten esim. muutto, vanhempien ero tai sisaruksen syntymä voivat laukaista lapsessa tunnereaktioita, jotka ilmenevät erilaisina vaivoina tai poikkeavana käytöksenä. Tällöin hoidolla voidaan laukaista tilanne ja näin auttaa lasta pääsemään ongelmistaan. Hoidossa käsitellään koko keho kevyesti hieroen ja elinheijasteita käsin painellen.

Yleisimmät hoitoreaktiot ovat rentoutuminen, kehon toimintojen ja aineenvaihdunnan aktivoituminen, vastustuskyvyn lisääntyminen, hormonitoiminnan tasoittuminen, unen laadun paraneminen ja kuona-aineiden poistuminen. Aluksi oireet voivat hetkellisesti pahentua, tai jotain vanhoja vaivoja voi nousta esille, mutta ne menevät kyllä ohi.

Yksikin hoitokerta rentouttaa, mutta hoitovaikutusten saamiseksi on hyvä käydä 3-5 kertaa noin 1-2 viikon välein ja sen jälkeen hoitovaikutusta voidaan ylläpitää harvakseltaan tapahtuvien hoitojen avulla.hand-440092_640

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: